Saturday, April 12, 2014


BMR Berterima Kasih Dengan SPRM

    September 10, 2013
KUALA LUMPUR – Biro Mencegah Rasuah (BMR) Brunei mengucapkan terima kasih kepada bantuan yang diberikan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Pengarahnya, Muhammad Juanda A.Rashid berkata, SPRM banyak membantu MBR dalam aspek operasi dan latihan untuk pegawai agensi itu dalam usaha mencegah rasuah di Brunei.

“BMR turut mengucapkan tahniah atas kejayaan penganjuran forum Antarabangsa Agensi Pencegahan Rasuah (IAACA) oleh Malaysia dan peranan SPRM di peringkat antarabangsa,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Mesyuarat Tahunan Kerjasama Dua Hala SPRM dan BMR Brunei di Bandar Seri Begawan baru-baru ini seperti disiarkan SPRM dalam satu kenyataan media hari ini.

Menurut kenyataan itu, Juanda juga merupakan bekas pelatih Kursus Asas Badan Pencegah Rasuah (BPR) Malaysia pada tahun 1992.

Sementara itu, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Abu Kassim Mohamed dilaporkan mencadangkan satu kumpulan kerjasama diwujudkan antara SPRM, BMR dan Corrupt Practices Investigatioan Bureau (CPIB ), Singapura.

Beliau yang mencadangkan perkara itu pada sesi pembukaan mesyuarat berkenaan dilaporkan berkata, langkah itu bertujuan memperluaskan kerjasama ketiga-tiga organisasi mencegah rasuah tersebut.

“Kumpulan kerjasama ini akan dibentuk bagi membolehkan mesyuarat kerjasama diadakan secara lebih berstruktur dan berkesan,” katanya. – mynewshub.my

BMR Berterima Kasih Dengan SPRM MyNewsHub Terkini
KUALA LUMPUR - Biro Mencegah Rasuah (BMR) Brunei mengucapkan terima kasih kepada bantuan yang diberikan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Pengarahnya, Muhammad Juanda A.Rashid berkata, SPRM banyak membantu MBR dalam aspek operasi dan latihan untuk pegawai agensi itu dalam usaha mencegah rasuah di Brunei. “BMR turut mengucapkan tahniah atas kejayaan...
<p style="text-align: justify;">KUALA LUMPUR - Biro Mencegah Rasuah (BMR) Brunei mengucapkan terima kasih kepada bantuan yang diberikan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).</p> <p style="text-align: justify;">Pengarahnya, Muhammad Juanda A.Rashid berkata, SPRM banyak membantu MBR dalam aspek operasi dan latihan untuk pegawai agensi itu dalam usaha mencegah rasuah di Brunei.</p> <p style="text-align: justify;">“BMR turut mengucapkan tahniah atas kejayaan penganjuran forum Antarabangsa Agensi Pencegahan Rasuah (IAACA) oleh Malaysia dan peranan SPRM di peringkat antarabangsa,” katanya.</p> <p style="text-align: justify;">Beliau berkata demikian pada Mesyuarat Tahunan Kerjasama Dua Hala SPRM dan BMR Brunei di Bandar Seri Begawan baru-baru ini seperti disiarkan SPRM dalam satu kenyataan media hari ini.</p> <p style="text-align: justify;">Menurut kenyataan itu, Juanda juga merupakan bekas pelatih Kursus Asas Badan Pencegah Rasuah (BPR) Malaysia pada tahun 1992.</p> <p style="text-align: justify;">Sementara itu, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Abu Kassim Mohamed dilaporkan mencadangkan satu kumpulan kerjasama diwujudkan antara SPRM, BMR dan Corrupt Practices Investigatioan Bureau (CPIB ), Singapura.</p> <p style="text-align: justify;">Beliau yang mencadangkan perkara itu pada sesi pembukaan mesyuarat berkenaan dilaporkan berkata, langkah itu bertujuan memperluaskan kerjasama ketiga-tiga organisasi mencegah rasuah tersebut.</p> <p style="text-align: justify;">“Kumpulan kerjasama ini akan dibentuk bagi membolehkan mesyuarat kerjasama diadakan secara lebih berstruktur dan berkesan," katanya. - mynewshub.my</p>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
myartis new logo kekal intim & bahagia2

Pilihan Kategori
PABM2014_300x250
myonlinemall new logo
MynewshubChannel-Youtube

 Subscribe in a reader

RSS FEED

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Alexa Rank


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014