Sunday, April 13, 2014


Zain 'Buat Hal' Dalam MasterChef Selebriti, Chef Joe Bengang!

PANAS: Zain ‘Buat Hal’ Dalam MasterChef Selebriti, Chef Joe Bengang!

    April 24, 2013
Fuh ~~ Abang Nara masih belum sempat menonton MasterChef Selebriti Malaysia musim ke 2 (MCSM2) kerana terlalu sibuk. Dengan tagline “Bila dapur menjadi panas, watak lain menjadi jelas“, sememangnya banyak kontroversi yang melanda MCSM2.

Salah satu kontroversi yang hangat diperkatakan ialah tindakan Zain Saidin yang meninggalkan dapur MCSM2.

Membaca penjelasan Chef Jo di dalam Metro Ahad baru-baru ini, Abang Nara agak terkedu dengan tingkah laku yang ditunjukkan oleh Zain.

MOHD. JOHARI EDRUS atau Chef JoAntara kata-kata Chef Jo:-

Satu sikapnya yang saya perhatikan, apa saja orang cakap, semuanya tidak betul. Saya dikhabarkan, orang produksi turut dimarahinya apabila meminta dia menyalin resepi yang dimasak. Sepanjang terbabit dalam rancangan ini, saya nampak setiap kali apabila ke dapur MCSM2, dia akan ambil epal walaupun ia tidak digunakan dalam resipi. Dia akan makan sedikit dan tinggalkan epal itu. Kadangkala dia sengaja ambil susu di dapur dan minum dan bukan digunakan untuk memasak.

Malah menurut Chef Jo, ada juga kelakuan Zain seperti sengaja mencabar tahap kesabaran barisan juri. Contohnya, apabila Chef Zubir bercakap memberi arahan atau penerangan, dia akan memotong dan memberi alasan.

Tambah Chef Jo lagi:-

Pada saya, Zain cuba menunjukkan satu karakter. Benar seperti apa moto digunakan musim ini, bila dapur panas, watal lain jadi jelas. Sikap ditunjukkan Zain dalam MCSM2 dibimbangi akan beri impak buruk kepada dirinya kerana remaja di luar memandang tinggi keperibadiannya sebagai guru di dalam Oh My English. Pastinya apa yang dibuat Zain tidak bagus pada pandangan penonton yang menyaksikan rancangan realiti masakan ini.

Bagi Abang Nara memang biasa di dalam sesebuah rancangan realiti ada watak yang lain daripada lain. Kalau semua sama, bosan jugaklah kan. Kalau dalam musim pertama, ada Azwan Ali yang menceriakan keadaan. Memang Abang Nara tengok MasterChef time tue pun sebab nak tengok Azwan Ali je.

Mungkin kali ini watak tersebut dibawa oleh Zain. Tak gitu?

PANAS: Zain ‘Buat Hal’ Dalam MasterChef Selebriti, Chef Joe Bengang!http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/321659_544159728967525_1527664028_n.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/321659_544159728967525_1527664028_n-150x150.jpg MyNewsHub myArtisUtama
Fuh ~~ Abang Nara masih belum sempat menonton MasterChef Selebriti Malaysia musim ke 2 (MCSM2) kerana terlalu sibuk. Dengan tagline “Bila dapur menjadi panas, watak lain menjadi jelas“, sememangnya banyak kontroversi yang melanda MCSM2. Salah satu kontroversi yang hangat diperkatakan ialah tindakan Zain Saidin yang meninggalkan dapur MCSM2. Membaca penjelasan Chef...
Fuh ~~ Abang Nara masih belum sempat menonton MasterChef Selebriti Malaysia musim ke 2 (MCSM2) kerana terlalu sibuk. Dengan tagline “Bila dapur menjadi panas, watak lain menjadi jelas“, sememangnya banyak kontroversi yang melanda MCSM2. Salah satu kontroversi yang hangat diperkatakan ialah tindakan Zain Saidin yang meninggalkan dapur MCSM2. Membaca penjelasan Chef Jo di dalam <strong>Metro Ahad</strong> baru-baru ini, Abang Nara agak terkedu dengan tingkah laku yang ditunjukkan oleh Zain. <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/MOHD.-JOHARI-EDRUS-atau-Chef-Jo.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-156129" alt="MOHD. JOHARI EDRUS atau Chef Jo" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/MOHD.-JOHARI-EDRUS-atau-Chef-Jo.jpg" width="300" height="452" /></a>Antara kata-kata Chef Jo:- <strong>Satu sikapnya yang saya perhatikan, apa saja orang cakap, semuanya tidak betul. Saya dikhabarkan, orang produksi turut dimarahinya apabila meminta dia menyalin resepi yang dimasak. Sepanjang terbabit dalam rancangan ini, saya nampak setiap kali apabila ke dapur MCSM2, dia akan ambil epal walaupun ia tidak digunakan dalam resipi. Dia akan makan sedikit dan tinggalkan epal itu. Kadangkala dia sengaja ambil susu di dapur dan minum dan bukan digunakan untuk memasak.</strong> <strong>Malah menurut Chef Jo, ada juga kelakuan Zain seperti sengaja mencabar tahap kesabaran barisan juri. Contohnya, apabila Chef Zubir bercakap memberi arahan atau penerangan, dia akan memotong dan memberi alasan. </strong> <strong>Tambah Chef Jo lagi:-</strong> <strong></strong> <strong>Pada saya, Zain cuba menunjukkan satu karakter. Benar seperti apa moto digunakan musim ini, bila dapur panas, watal lain jadi jelas. Sikap ditunjukkan Zain dalam MCSM2 dibimbangi akan beri impak buruk kepada dirinya kerana remaja di luar memandang tinggi keperibadiannya sebagai guru di dalam Oh My English. Pastinya apa yang dibuat Zain tidak bagus pada pandangan penonton yang menyaksikan rancangan realiti masakan ini.</strong> Bagi Abang Nara memang biasa di dalam sesebuah rancangan realiti ada watak yang lain daripada lain. Kalau semua sama, bosan jugaklah kan. Kalau dalam musim pertama, ada Azwan Ali yang menceriakan keadaan. Memang Abang Nara tengok MasterChef time tue pun sebab nak tengok Azwan Ali je. Mungkin kali ini watak tersebut dibawa oleh Zain. Tak gitu?

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
myartis new logo kekal intim & bahagia2

Pilihan Kategori
PABM2014_300x250
myonlinemall new logo
MynewshubChannel-Youtube

 Subscribe in a reader

RSS FEED

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Alexa Rank


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014