MYNEWSHUB.MY - PORTAL BERITA ONLINE TERHANGAT MASA KINI!
Friday, April 18, 2014


Manifesto BN PRU-13 : Berpijak Di Bumi Nyata - Sekilas Lalu

Manifesto BN PRU-13 : Berpijak Di Bumi Nyata – Sekilas Lalu

    April 5, 2013
Dijangkakan tepat 9 malam nanti, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) akan mengumumkan manifesto BN pada Perhimpunan Janji 1Malaysia, Rakyat Didahulukan di Stadium Putra, Bukit Jalil.

Manifesto itu amat penting kerana ia bukan sekadar janji pilihan raya untuk menarik perhatian rakyat seperti yang dilakukan Pakatan Pembangkang, tetapi mencerminkan hala tuju dan gaya pentadbiran Najib selepas Pilihan Raya Umum Ke-13.

Ia juga bukan sebuah manifesto populis yang akan menjahanamkan perbendaharaan negara semata-mata untuk satu pihak itu berjaya memegang kuasa.

Oleh sebab itu, agak sukar untuk membandingkan secara terus antara manifesto Pakatan Rakyat yang dipenuhi gula-gula dan janji manis dengan manifesto BN nanti.

Manifesto BN perlu dilihat secara menyeluruh kerana ia berpijak di bumi yang nyata dengan mengambil kira tanggungjawab dan kemampuan kewangan sebenar negara.

Manifesto itu adalah yang pertama sepenuhnya di bawah pentadbiran Najib kerana sebelum ini segala yang dilaksanakan adalah bersandarkan manifesto era pentadbiran perdana menteri terdahulu.

Justeru, malam nanti kita akan melihat dengan lebih jelas lagi apa yang ada di jiwa dan pemikiran Najib untuk terus membantu rakyat negara ini.

Manifesto BN

Apa yang Mynewshub faham ialah, kandungan manifesto BN kali ini merupakan kesinambungan kepada gagasan pentadbiran beliau iaitu Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

Seperti yang kita faham, Najib adalah Perdana Menteri pertama menggunakan indeks petunjuk prestasi utama (KPI) dalam pentadbiran negara.

Pastinya, manifesto berkenaan juga akan dilaksanakan sejajar dengan keperluan mencapai sasaran KPI tertentu yang sering disebutkan beliau.

Dan yang pasti, janji BN adalah janji yang ditepati….bukan janji yang dicapati…

Manisfesto adalah janji bagi BN …bukan umpan.

**Saksikan pembentangan manifesto BN secara langsung di TV1, TV3 dan Astro Awani bermula pada pukul 8.30 malam ini.

Manifesto BN PRU-13 : Berpijak Di Bumi Nyata – Sekilas Laluhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/BN-Najib-Sarawak-Elections.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/BN-Najib-Sarawak-Elections-150x150.jpg MyNewsHub Pilihan Raya Umum Ke 13
Dijangkakan tepat 9 malam nanti, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) akan mengumumkan manifesto BN pada Perhimpunan Janji 1Malaysia, Rakyat Didahulukan di Stadium Putra, Bukit Jalil. Manifesto itu amat penting kerana ia bukan sekadar janji pilihan raya untuk menarik perhatian rakyat seperti yang...
Dijangkakan tepat 9 malam nanti, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) akan mengumumkan manifesto BN pada Perhimpunan Janji 1Malaysia, Rakyat Didahulukan di Stadium Putra, Bukit Jalil. Manifesto itu amat penting kerana ia bukan sekadar janji pilihan raya untuk menarik perhatian rakyat seperti yang dilakukan Pakatan Pembangkang, tetapi mencerminkan hala tuju dan gaya pentadbiran Najib selepas Pilihan Raya Umum Ke-13. <strong>Ia juga bukan sebuah manifesto populis yang akan menjahanamkan perbendaharaan negara semata-mata untuk satu pihak itu berjaya memegang kuas</strong>a. Oleh sebab itu, agak sukar untuk membandingkan secara terus antara manifesto Pakatan Rakyat yang dipenuhi gula-gula dan janji manis dengan manifesto BN nanti. <strong>Manifesto BN perlu dilihat secara menyeluruh kerana ia berpijak di bumi yang nyata dengan mengambil kira tanggungjawab dan kemampuan kewangan sebenar negara.</strong> Manifesto itu adalah yang pertama sepenuhnya di bawah pentadbiran Najib kerana sebelum ini segala yang dilaksanakan adalah bersandarkan manifesto era pentadbiran perdana menteri terdahulu. Justeru, malam nanti kita akan melihat dengan lebih jelas lagi apa yang ada di jiwa dan pemikiran Najib untuk terus membantu rakyat negara ini. <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/Manifesto-BN.png"><img class="aligncenter size-full wp-image-150837" alt="Manifesto BN" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/Manifesto-BN.png" width="292" height="299" /></a> Apa yang <strong>Mynewshub</strong> faham ialah, kandungan manifesto BN kali ini merupakan kesinambungan kepada gagasan pentadbiran beliau iaitu <strong>Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.</strong> Seperti yang kita faham, Najib adalah Perdana Menteri pertama menggunakan indeks petunjuk prestasi utama (KPI) dalam pentadbiran negara. Pastinya, manifesto berkenaan juga akan dilaksanakan sejajar dengan keperluan mencapai sasaran KPI tertentu yang sering disebutkan beliau. Dan yang pasti, janji BN adalah janji yang ditepati....bukan janji yang dicapati... Manisfesto adalah janji bagi BN ...bukan umpan. <strong>**Saksikan pembentangan manifesto BN secara langsung di TV1, TV3 dan Astro Awani bermula pada pukul 8.30 malam ini</strong>.

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
myartis new logo kekal intim & bahagia2

Pilihan Kategori
PABM2014_300x250
myonlinemall new logo
MynewshubChannel-Youtube

 Subscribe in a reader

RSS FEED

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Alexa Rank


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014