Tuesday, April 15, 2014


Rakyat Malaysia Cipta Kertas Daun Nenas

Rakyat Malaysia Cipta Kertas Daun Nenas

    January 4, 2013




KUALA LUMPUR – Jabatan Penyelidikan dan Pembangunan, Kreativiti, Inovasi dan Pengkomersilan Jabatan Ketua Menteri Melaka dan seorang rakyat Malaysia menghasilkan satu produk kreatif iaitu kertas yang diperbuat daripada daun nenas.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Prof. Madya Dr. Abu Bakar Mohamad Diah berkata, produk yang dihasilkan dengan kerjasama warga tempatan, Mohamad Shamsur Salim itu akan dikomersilkan oleh Syarikat Green One yang beroperasi di Jasin, Melaka.

“Produk bercirikan teknologi hijau ini amat kreatif dan dihasilkan menggunakan peralatan moden berteknologi tinggi. Produk kertas nenas ini amat sesuai dijadikan sebagai produk pelancongan dan dan cenderahati,” katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Justeru, Abu Bakar berkata, orang ramai yang berminat dialu-alukan untuk mempelajari teknik membuat kertas daripada daun nenas terbabit.

Rakyat Malaysia Cipta Kertas Daun Nenashttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/599819_502377949801794_599043154_n.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/599819_502377949801794_599043154_n-150x150.jpg MyNewsHub Terkini
KUALA LUMPUR - Jabatan Penyelidikan dan Pembangunan, Kreativiti, Inovasi dan Pengkomersilan Jabatan Ketua Menteri Melaka dan seorang rakyat Malaysia menghasilkan satu produk kreatif iaitu kertas yang diperbuat daripada daun nenas. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Prof. Madya Dr. Abu Bakar Mohamad Diah berkata, produk yang dihasilkan dengan kerjasama warga tempatan, Mohamad...
KUALA LUMPUR - Jabatan Penyelidikan dan Pembangunan, Kreativiti, Inovasi dan Pengkomersilan Jabatan Ketua Menteri Melaka dan seorang rakyat Malaysia menghasilkan satu produk kreatif iaitu kertas yang diperbuat daripada daun nenas. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Prof. Madya Dr. Abu Bakar Mohamad Diah berkata, produk yang dihasilkan dengan kerjasama warga tempatan, Mohamad Shamsur Salim itu akan dikomersilkan oleh Syarikat Green One yang beroperasi di Jasin, Melaka. "Produk bercirikan teknologi hijau ini amat kreatif dan dihasilkan menggunakan peralatan moden berteknologi tinggi. Produk kertas nenas ini amat sesuai dijadikan sebagai produk pelancongan dan dan cenderahati," katanya melalui satu kenyataan media hari ini. Justeru, Abu Bakar berkata, orang ramai yang berminat dialu-alukan untuk mempelajari teknik membuat kertas daripada daun nenas terbabit.

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014