MYNEWSHUB.MY - PORTAL BERITA ONLINE TERHANGAT MASA KINI!
Sunday, April 20, 2014


Perhimpunan Agung UMNO 27 Nov. - 1 Disember

Perhimpunan Agung UMNO 27 Nov. – 1 Disember

    September 20, 2012
KUALA LUMPUR – Perhimpunan Agung UMNO tahun ini akan berlangsung dari 27 November hingga 1 Disember depan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini.

Najib, yang juga Presiden Umno, berkata perhimpunan lima hari itu akan dimulakan dengan taklimat presiden pada 27 November diikuti dengan perasmian perhimpunan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri pada sebelah malam.

“Dari 28 November hingga 1 Disember pula akan berlangsung perhimpunan Wanita, Pemuda dan Puteri manakala pada 29 November hingga 1 Disember ialah Perhimpunan Agung UMNO,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di Menara Dato’ Onn di sini, hari ini.

Turut hadir, Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Najib juga berkata, sehingga 18 September sebanyak 176 bahagian UMNO sudah bermesyuarat manakala baki 15 bahagian lagi dijangka berbuat demikian pada hujung minggu ini.

Perdana Menteri berkata, Majlis Tertinggi juga menerima syor daripada Jawatankuasa Pengurusan parti mengenai tatacara penerimaan permohonan keahlian di peringkat bahagian dan cawangan.

Katanya, selaras dengan Fasal 5.4 Perlembagaan UMNO, mana-mana borang permohonan yang diterima ibu pejabat parti tanpa ditandatangani jawatankuasa cawangan, akan dipulangkan semula kepada jawatankuasa itu dan ia perlu diselesaikan dalam tempoh dua bulan dari tarikh surat yang dikeluarkan oleh ibu pejabat UMNO.
“Bagi mana-mana penjawat jawatan yang didapati salah guna kuasa dengan sengaja tidak menerima keahlian, boleh dikenakan hukuman di bawah perkara 8 tataetika ahli.

“Ini untuk menjamin dasar pintu terbuka Umno dapat dilaksanakan sepenuhnya dan tiada sesiapa boleh disekat daripada menjadi ahli UMNO,” katanya.

Mengulas sama ada pemilihan parti akan diadakan pada Perhimpunan Agung kali ini, Najib berkata: “Pemilihan parti ditangguhkan sehingga selepas pilihan raya umum”. (Berita Harian)

Perhimpunan Agung UMNO 27 Nov. – 1 Disemberhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/09/logo-umno.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/09/logo-umno-150x150.jpg MyNewsHub
KUALA LUMPUR - Perhimpunan Agung UMNO tahun ini akan berlangsung dari 27 November hingga 1 Disember depan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini. Najib, yang juga Presiden Umno, berkata perhimpunan lima hari itu akan dimulakan dengan taklimat presiden pada 27 November diikuti dengan perasmian perhimpunan sayap Wanita,...
KUALA LUMPUR - Perhimpunan Agung UMNO tahun ini akan berlangsung dari 27 November hingga 1 Disember depan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini. Najib, yang juga Presiden Umno, berkata perhimpunan lima hari itu akan dimulakan dengan taklimat presiden pada 27 November diikuti dengan perasmian perhimpunan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri pada sebelah malam. "Dari 28 November hingga 1 Disember pula akan berlangsung perhimpunan Wanita, Pemuda dan Puteri manakala pada 29 November hingga 1 Disember ialah Perhimpunan Agung UMNO," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di Menara Dato' Onn di sini, hari ini. Turut hadir, Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor. Najib juga berkata, sehingga 18 September sebanyak 176 bahagian UMNO sudah bermesyuarat manakala baki 15 bahagian lagi dijangka berbuat demikian pada hujung minggu ini. Perdana Menteri berkata, Majlis Tertinggi juga menerima syor daripada Jawatankuasa Pengurusan parti mengenai tatacara penerimaan permohonan keahlian di peringkat bahagian dan cawangan. Katanya, selaras dengan Fasal 5.4 Perlembagaan UMNO, mana-mana borang permohonan yang diterima ibu pejabat parti tanpa ditandatangani jawatankuasa cawangan, akan dipulangkan semula kepada jawatankuasa itu dan ia perlu diselesaikan dalam tempoh dua bulan dari tarikh surat yang dikeluarkan oleh ibu pejabat UMNO. "Bagi mana-mana penjawat jawatan yang didapati salah guna kuasa dengan sengaja tidak menerima keahlian, boleh dikenakan hukuman di bawah perkara 8 tataetika ahli. "Ini untuk menjamin dasar pintu terbuka Umno dapat dilaksanakan sepenuhnya dan tiada sesiapa boleh disekat daripada menjadi ahli UMNO," katanya. Mengulas sama ada pemilihan parti akan diadakan pada Perhimpunan Agung kali ini, Najib berkata: "Pemilihan parti ditangguhkan sehingga selepas pilihan raya umum". <strong>(Berita Harian)</strong>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014