Saturday, April 12, 2014


Elia Sudah Berkahwin?

Bekas Tunang Apex, Elia Sudah Berkahwin?

    August 28, 2012




Anda masih ingat lagi dengan gadis bernama Elia atau lebih dikenali sebagai si jejari runcing menerusi penulisan di laman blog?

Elia dahulu pernah berpacaran dengan penjaga gol skuad kebangsaan negara, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih mesra dipanggil Apex.

Diri dan personaliti Elia dikenali umum setelah hubungan cinta mereka diketahui ramai pihak.

Malah, hubungan mereka pernah berlanjutan hingga mengikat tali pertunangan.

Namun, ikatan itu tidak berkekalan dan mencetuskan kontroversi apabila punca mereka terputus tunang tidak dapat diketahui.

Sejak dari itu, tiada lagi kisah antara mereka diceritakan atau dikaitkan.

Yang ada cumalah cerita sensasi dan kontroversi yang terpalit dalam hidup Apex sahaja.

Sekarang ini, dikhabarkan Elia sudah pun berkahwin. Benarkah?

Menerusi penulisan di blognya,jejariruncing.blogspot.com., Elia hanya menulis tajuk entri ‘Teaser ;)’ yang menceritakan suasana perkahwinan secara ringkas.

Turut diletakkan sekali adalah gambar-gambar akad nikah seorang gadis yang mirip wajah sepertinya serta beberapa keping gambar suasana majlis bahagia itu sedang berlangsung.

Tetapi, gambar si gadis itu tidak menampakkan wajah yang terang dan seterusnya menimbulkan tanda tanya kepada pembaca setia blognya.

Elia juga turut menyatakan yang dia bersyukur kerana majlis di sebelah pihak sudah berjalan dengan lancar.

Cuma, minggu ini masanya masih lagi sibuk dan tidak dapat menceritakan dengan lebih lanjut memandangkan resepsi perkahwinan sebelah pihak lagi akan berlangsung pada minggu ini.

Yang menjadi persoalannya, benarkah Elia yang berkahwin? Nampaknya, Elia hanya bermain teka-teki dan membiarkan pembaca tertanya-tanya benarkah dia sudah menamatkan zaman bujangnya selepas kecewa dengan Apex.

Ada juga beberapa pembaca yang memberikan komen yang mengucapkan tahniah di atas hari bahagia Elia.

Juga, ada yang tertanya-tanya siapakah gadis yang di dalam gambar yang tersorok wajahnya.

Apa-apa pun, tidak kiralah siapa pun yang melangsungkan perkahwinan dalam keluarga Elia, tahniah diucapkan.

Kalau benar Elia sendiri yang sudah berkahwin, tahniah juga dari Mynewshub.my.

Sekurang-kurangnya, Elia sudah pun mempunyai pengganti Apex. Tak gitu?

Oleh: NAIMAH SHAARI

Gambar: jejariruncing.blogspot.com

Bekas Tunang Apex, Elia Sudah Berkahwin?http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/08/wed.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/08/wed-150x150.jpg MyNewsHub Terkini
Anda masih ingat lagi dengan gadis bernama Elia atau lebih dikenali sebagai si jejari runcing menerusi penulisan di laman blog? Elia dahulu pernah berpacaran dengan penjaga gol skuad kebangsaan negara, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih mesra dipanggil Apex. Diri dan personaliti Elia dikenali umum setelah hubungan cinta mereka diketahui ramai...
<p style="text-align: justify;">Anda masih ingat lagi dengan gadis bernama Elia atau lebih dikenali sebagai si jejari runcing menerusi penulisan di laman blog?</p> Elia dahulu pernah berpacaran dengan penjaga gol skuad kebangsaan negara, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih mesra dipanggil Apex. Diri dan personaliti Elia dikenali umum setelah hubungan cinta mereka diketahui ramai pihak. Malah, hubungan mereka pernah berlanjutan hingga mengikat tali pertunangan. Namun, ikatan itu tidak berkekalan dan mencetuskan kontroversi apabila punca mereka terputus tunang tidak dapat diketahui. Sejak dari itu, tiada lagi kisah antara mereka diceritakan atau dikaitkan. Yang ada cumalah cerita sensasi dan kontroversi yang terpalit dalam hidup Apex sahaja. Sekarang ini, dikhabarkan Elia sudah pun berkahwin. Benarkah? Menerusi penulisan di blognya,<strong><a href="http://jejariruncing.blogspot.com" target="_blank">jejariruncing.blogspot.com</a></strong>., Elia hanya menulis tajuk entri ‘Teaser ;)’ yang menceritakan suasana perkahwinan secara ringkas. Turut diletakkan sekali adalah gambar-gambar akad nikah seorang gadis yang mirip wajah sepertinya serta beberapa keping gambar suasana majlis bahagia itu sedang berlangsung. Tetapi, gambar si gadis itu tidak menampakkan wajah yang terang dan seterusnya menimbulkan tanda tanya kepada pembaca setia blognya. Elia juga turut menyatakan yang dia bersyukur kerana majlis di sebelah pihak sudah berjalan dengan lancar. Cuma, minggu ini masanya masih lagi sibuk dan tidak dapat menceritakan dengan lebih lanjut memandangkan resepsi perkahwinan sebelah pihak lagi akan berlangsung pada minggu ini. Yang menjadi persoalannya, benarkah Elia yang berkahwin? Nampaknya, Elia hanya bermain teka-teki dan membiarkan pembaca tertanya-tanya benarkah dia sudah menamatkan zaman bujangnya selepas kecewa dengan Apex. Ada juga beberapa pembaca yang memberikan komen yang mengucapkan tahniah di atas hari bahagia Elia. Juga, ada yang tertanya-tanya siapakah gadis yang di dalam gambar yang tersorok wajahnya. Apa-apa pun, tidak kiralah siapa pun yang melangsungkan perkahwinan dalam keluarga Elia, tahniah diucapkan. Kalau benar Elia sendiri yang sudah berkahwin, tahniah juga dari Mynewshub.my. Sekurang-kurangnya, Elia sudah pun mempunyai pengganti Apex. Tak gitu? Oleh: <strong>NAIMAH SHAARI</strong> Gambar:<strong><strong><a href="http://jejariruncing.blogspot.com" target="_blank"> jejariruncing.blogspot.com</a></strong></strong>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
  • nur

    alahaiiiii..kakak die la yg kawin…biasa la kalo salah sorang adik badik kawin yang lain pun inter frame sibuk la…tgk muka pun tau lain…

    Public CommentUseralahaiiiii..kakak die la yg kawin...biasa la kalo salah sorang adik badik kawin yang lain pun inter frame sibuk la...tgk muka pun tau lain...
  • http://www.facebook.com/hasnul89 Hasnul Azizi

    kakak die yg kawen… konfem aritu kt dewan kementah… bukan die…

    Public CommentUserkakak die yg kawen... konfem aritu kt dewan kementah... bukan die...
  • snow white

    setuju ngan nur..asenya erin nie yg kawen..bukan elia..ade la pulakkan mase dia nak update blog ngan uruskan majlis perkahwinan kalau dia yg kawen :)

    Public CommentUsersetuju ngan nur..asenya erin nie yg kawen..bukan elia..ade la pulakkan mase dia nak update blog ngan uruskan majlis perkahwinan kalau dia yg kawen :)
  • win

    tak brapa clear la rupanyer

    Public CommentUsertak brapa clear la rupanyer
  • ary sabahan guy

    Syukurlah doakan ia bahagia Apex..

    Public CommentUserSyukurlah doakan ia bahagia Apex..
  • myra

    emm nie bkn die yg kawin,. akak die yg kawin,. :)

    Public CommentUseremm nie bkn die yg kawin,. akak die yg kawin,. :)
  • elin

    ni kakak dia yang kawen, kak erin. bukan elia. :)

    Public CommentUserni kakak dia yang kawen, kak erin. bukan elia. :)
  • skyflowerz

    mmg akak die yg kwen.erin tu kwn aku…

    Public CommentUsermmg akak die yg kwen.erin tu kwn aku...
  • oreo

    dah tajuknya Teaser, rasanya bukan dia la yang kawen..mesti dia nak kenakan pembaca je..

    Public CommentUserdah tajuknya Teaser, rasanya bukan dia la yang kawen..mesti dia nak kenakan pembaca je..
  • rose

    dia ni memang suka mcam ni…konon nak bagi orang suspen padahal dia nak cari kontroversi je…takut orang lupa kat dia latu…aku baca berita ni baru aku teringat tentan kewujudan dia ni….hahaha

    Public CommentUserdia ni memang suka mcam ni...konon nak bagi orang suspen padahal dia nak cari kontroversi je...takut orang lupa kat dia latu...aku baca berita ni baru aku teringat tentan kewujudan dia ni....hahaha
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000165061233 Wan Noor Fatimah Nasaruddin

    kakak die la kawin.. ngn senior aku kt upnm… sbb tu ade sword barrel.. abg ipar elia ni officer air force..

    Public CommentUserkakak die la kawin.. ngn senior aku kt upnm... sbb tu ade sword barrel.. abg ipar elia ni officer air force..
myartis new logo kekal intim & bahagia2

Pilihan Kategori
PABM2014_300x250
myonlinemall new logo
MynewshubChannel-Youtube

 Subscribe in a reader

RSS FEED

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Alexa Rank


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014