Saturday, April 12, 2014


Datuk Zainal Kahwini Juara Gadis Melayu

Datuk Zainal Kahwini Juara Gadis Melayu

    July 13, 2012




Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu, duduk-tak duduk, ramai yang pakat call Agendadaily tengah hari Jumaat tanya mengenai benarkan Boss UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman kawin lagi.

Risik punya risik memang sah betul.

Datuk Zainal atau orang Penang panggil Tok Non, 52, sebelum ini kematian isteri Datin Shazarina Shamsuddin yang meninggal pada Disember 2010.

Gadis bertuah yang menjadi pilihan Datuk Non adalah pemenang rancangan realiti Gadis Melayu musim ke-2, Siti Nur Syafiqa Amirol Melvin, 23.

Anak sulung dari lima beradik itu baru sahaja menamatkan pengajiannya dalam jurusan Sarjana Muda Sains Mikrobiologi dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Datuk Non dah selamat diijabkabulkan pagi Jumaat di kediaman keluarga sebelah pengantin wanita di Taman Seri Semarak, Parit Buntar, Perak.

Manakala majlis kenduri sebelah perempuan akan berlangsung esok di Dataran Sungai Kerian, Parit Buntar.

Kedua-dua mereka yang dikenalkan melalui kenalan rapat itu menyulam cinta selama setahun sebelum masing-masing mengambil keputusan untuk mengakhiri hubungan ke jinjang pelamin. (Agendadaily.com)

Datuk Zainal Kahwini Juara Gadis Melayuhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/07/image1.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/07/image1-150x150.jpg MyNewsHub
Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu, duduk-tak duduk, ramai yang pakat call Agendadaily tengah hari Jumaat tanya mengenai benarkan Boss UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman kawin lagi. Risik punya risik memang sah betul. Datuk Zainal atau orang Penang panggil Tok Non, 52, sebelum ini kematian...
Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu, duduk-tak duduk, ramai yang pakat call Agendadaily tengah hari Jumaat tanya mengenai benarkan Boss UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman kawin lagi. Risik punya risik memang sah betul. Datuk Zainal atau orang Penang panggil Tok Non, 52, sebelum ini kematian isteri Datin Shazarina Shamsuddin yang meninggal pada Disember 2010. Gadis bertuah yang menjadi pilihan Datuk Non adalah pemenang rancangan realiti Gadis Melayu musim ke-2, Siti Nur Syafiqa Amirol Melvin, 23. Anak sulung dari lima beradik itu baru sahaja menamatkan pengajiannya dalam jurusan Sarjana Muda Sains Mikrobiologi dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Datuk Non dah selamat diijabkabulkan pagi Jumaat di kediaman keluarga sebelah pengantin wanita di Taman Seri Semarak, Parit Buntar, Perak. Manakala majlis kenduri sebelah perempuan akan berlangsung esok di Dataran Sungai Kerian, Parit Buntar. Kedua-dua mereka yang dikenalkan melalui kenalan rapat itu menyulam cinta selama setahun sebelum masing-masing mengambil keputusan untuk mengakhiri hubungan ke jinjang pelamin. <strong>(Agendadaily.com)</strong>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
  • Kaki Kutuk 360 Darjah

    Noooohaaaroommmm!! Tua2 bangka dapat “Fresh Meat” !!! woi jelesnya aku woi!

    Public CommentUserNoooohaaaroommmm!! Tua2 bangka dapat "Fresh Meat" !!! woi jelesnya aku woi!
  • zakuname

    cuba kalau orang tua ni hanya orang biasa..nak ka minah ni kawin..ya la…duit first..yang kedua baru rupa…hhahaha…nak jaminan hidup le tu…tak kisah la..janji moga kekal bahagia akhir hayat..selamat pengantin baru

    Public CommentUsercuba kalau orang tua ni hanya orang biasa..nak ka minah ni kawin..ya la...duit first..yang kedua baru rupa...hhahaha...nak jaminan hidup le tu...tak kisah la..janji moga kekal bahagia akhir hayat..selamat pengantin baru
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001485382706 El Tiger

    dah panggil bapak dah haaa..

    Public CommentUserdah panggil bapak dah haaa..
  • jenab gendut

    minyak dagu.. minyak dagu. hahahahaha…

    Public CommentUserminyak dagu.. minyak dagu. hahahahaha...
  • I 0_0′I

    tudia aih…x pa la..dh jodoh depa..hahaha..selamat pengantin baru no..

    Public CommentUsertudia aih...x pa la..dh jodoh depa..hahaha..selamat pengantin baru no..
  • pemerhati

    ape nak jeles poket dia tebai walau muka dah berkedut….hua hua hua

    Public CommentUserape nak jeles poket dia tebai walau muka dah berkedut....hua hua hua
  • dara tak laku

    ala… berkorban jiwa setahun dua. raga tak apa masih boleh balun. pastu berhias beb dgn harta berjuta…….

    Public CommentUserala... berkorban jiwa setahun dua. raga tak apa masih boleh balun. pastu berhias beb dgn harta berjuta.......
  • http://www.facebook.com/zainal.seyh Zainal Seyh

    Jika kita tidak mahu mendoakan seseorang itu yang melakukan perkara yang baik untuk dirinya & tiada kena mengena dengan diri kita, adalah lebih baik kita berdiam diri sahaja, sebab dimasa mendatang kita pun tidak tahu apa akan jadi kepada diri kita sendiri kan, sekadar ingat mengingati aje***

    Public CommentUserJika kita tidak mahu mendoakan seseorang itu yang melakukan perkara yang baik untuk dirinya & tiada kena mengena dengan diri kita, adalah lebih baik kita berdiam diri sahaja, sebab dimasa mendatang kita pun tidak tahu apa akan jadi kepada diri kita sendiri kan, sekadar ingat mengingati aje***
  • http://www.facebook.com/carbonaraxx Annisa Özyılmaz

    Tok Non ni memang hensem… bukan macam sesetengah orgmuda la ni, dah la tak ensem, kerja kutuk orang aja… mcm mana nak maju..

    Public CommentUserTok Non ni memang hensem... bukan macam sesetengah orgmuda la ni, dah la tak ensem, kerja kutuk orang aja... mcm mana nak maju..
  • syarih

    tee hee hee…jelous ker….

    Public CommentUsertee hee hee...jelous ker....
  • Prince Noob

    noharooooooooooooommmmm dah la tua, datuk, boss umno, kaya pulak tu ada … anak dara mana yang tak berkenan… kalau la orang tua pas yang kawin anak dara muda mesti kena cop gatal kat dahi

    Public CommentUsernoharooooooooooooommmmm dah la tua, datuk, boss umno, kaya pulak tu ada ... anak dara mana yang tak berkenan... kalau la orang tua pas yang kawin anak dara muda mesti kena cop gatal kat dahi
  • jiwa remaja

    betol tuh…. xkesian ke kt lelaki muda lagi teruna di luar sana…iskk~
    nmpak bebenor ler permainan nya. . . –

    Public CommentUserbetol tuh.... xkesian ke kt lelaki muda lagi teruna di luar sana...iskk~ nmpak bebenor ler permainan nya. . . --
  • http://www.facebook.com/people/Mohamad-Izuan-Razali/100001123596015 Mohamad Izuan Razali

    aq x ske btul org tua kwen gdis mude ni…

    Public CommentUseraq x ske btul org tua kwen gdis mude ni...
  • Red1Echizen

    harta dan cinta mana satu lebih kuat…..nampak sangat dah

    Public CommentUserharta dan cinta mana satu lebih kuat.....nampak sangat dah
  • HangKebon

    untung laaa..umporno abis suma dia kebas..meleleh ayaq liuq sapie tak afdal…khihkhihkhihki puii !!!

    Public CommentUseruntung laaa..umporno abis suma dia kebas..meleleh ayaq liuq sapie tak afdal...khihkhihkhihki puii !!!
  • HangKebon

    nnti si tua bangka umporno ni mampos…pompuan ni cari la balak muda…senang idup jantan yg dpt janda dato non ni…kihkhihkhihkikihi

    Public CommentUsernnti si tua bangka umporno ni mampos...pompuan ni cari la balak muda...senang idup jantan yg dpt janda dato non ni...kihkhihkhihkikihi
  • Kaki Kutuk 360 Darjah

    wakakaka! tapi tetap tak puas hati bro..2 kali tu dapat rasmi DARA.. Nooohaaroommmmm! xD

    Public CommentUserwakakaka! tapi tetap tak puas hati bro..2 kali tu dapat rasmi DARA.. Nooohaaroommmmm! xD
  • HangKebon

    khihkhihkhihkhi ntah2 dah takde dara..kena kenduri dgn bangla..puiii !!!

    Public CommentUserkhihkhihkhihkhi ntah2 dah takde dara..kena kenduri dgn bangla..puiii !!!
  • http://www.facebook.com/aas.sidek AAs Sidek

    alhamdullilah,semuga bahagia hendaknya..

    Public CommentUseralhamdullilah,semuga bahagia hendaknya..
  • unsome hero

    Alhamdulilah.. kahwin tu lebih baik dari ngokngek buat maksiat sampai keluar video tut…

    Public CommentUserAlhamdulilah.. kahwin tu lebih baik dari ngokngek buat maksiat sampai keluar video tut...
  • http://www.facebook.com/mdharis.sunang Md Haris Albert Sunang

    Ne mmg kes dh tak tahan lh ne! alahhaii datok,bagus ko jadikan dia anak angkat..lepas tu jadikan aku menantu kamu..AHAHAAH..LOL

    Public CommentUserNe mmg kes dh tak tahan lh ne! alahhaii datok,bagus ko jadikan dia anak angkat..lepas tu jadikan aku menantu kamu..AHAHAAH..LOL
  • yg berkata

    xtakut balasan-Nya ke dgn pnuh megah mfitnah prmpuan 2 xde dara??

    Public CommentUserxtakut balasan-Nya ke dgn pnuh megah mfitnah prmpuan 2 xde dara??
  • azim

    barang muda lwan barang tua

    Public CommentUserbarang muda lwan barang tua
  • kin malu

    cinta kerana harta.kin malu punya juara gadis melayu ni ..puii..

    Public CommentUsercinta kerana harta.kin malu punya juara gadis melayu ni ..puii..
  • http://www.facebook.com/people/Aliff-Ridzwan/1742237952 Aliff Ridzwan

    fresh meat!

    Public CommentUserfresh meat!
  • dianzaniza

    ape la..dh jodoh…ckp mcm org xberiman je…xpkr jodoh ajal di tangan Allah S.W.T…

    Public CommentUserape la..dh jodoh...ckp mcm org xberiman je...xpkr jodoh ajal di tangan Allah S.W.T...
  • pokden

    budak kebon ni bodo nak mampos dia bkan org islam sbb ti dia ckp mcm tu.. x sedar dia yg lahir bawah pokok pisang..

    Public CommentUserbudak kebon ni bodo nak mampos dia bkan org islam sbb ti dia ckp mcm tu.. x sedar dia yg lahir bawah pokok pisang..
  • Hamba Allah

    yg ada dalam ni smua dengki blaka..bkn nak doakan kesejahteraan umah tgga org 2..fitnah je korg dok lempar..seboleh2nya nak masuk syurga, tp ajaran Allah SWT x pernah diikut pun walaupun bnde yg snang..bangga mengaku Islam, tp ape Islam ajar xnak ikut..x malu ke dgn Allah SWT???…………

    Public CommentUseryg ada dalam ni smua dengki blaka..bkn nak doakan kesejahteraan umah tgga org 2..fitnah je korg dok lempar..seboleh2nya nak masuk syurga, tp ajaran Allah SWT x pernah diikut pun walaupun bnde yg snang..bangga mengaku Islam, tp ape Islam ajar xnak ikut..x malu ke dgn Allah SWT???............
  • aku jeles

    kehkehkeh

    Public CommentUserkehkehkeh
  • aku jeles

    agak terpikir jugak

    agak2 kalau yg lelaki tu tak kaya dan yg perempuan tu mmg cantik mcm sekarang, terjodoh tak dorang ni..

    agak2 kalau yg perempuan tu tak cantik mcm sekarang dan yg lelaki tu mmg kaya, terjodoh tak dorang ni..

    Public CommentUseragak terpikir jugak agak2 kalau yg lelaki tu tak kaya dan yg perempuan tu mmg cantik mcm sekarang, terjodoh tak dorang ni.. agak2 kalau yg perempuan tu tak cantik mcm sekarang dan yg lelaki tu mmg kaya, terjodoh tak dorang ni..
  • Karim

    ada duit jalan la…xda duit??sapa mau?

    Public CommentUserada duit jalan la...xda duit??sapa mau?
  • synyster gates malaya huhu

    hnff hnff aku bau sesuatu la… bau orang cemburu..

    Public CommentUserhnff hnff aku bau sesuatu la... bau orang cemburu..
  • aku jeles

    aku la tu..kehkeh

    Public CommentUseraku la tu..kehkeh
  • DUIT?

    Duit dapat mengatasi segala-galanya ..

    Public CommentUserDuit dapat mengatasi segala-galanya ..
  • x heran

    gunakan kecantikkan anda utk pikat duit datok..wakakakakakaka…!!! MATA DUITAN pe ompuan nih.. cihh!!

    Public CommentUsergunakan kecantikkan anda utk pikat duit datok..wakakakakakaka...!!! MATA DUITAN pe ompuan nih.. cihh!!
  • shihabudin

    elok laa tuu…attention to all gadis melayu….masuk ler rancangan realiti tv, make up cantik2, pasang body pas tu pikat dato’ pangkat duda, heheh

    Public CommentUserelok laa tuu...attention to all gadis melayu....masuk ler rancangan realiti tv, make up cantik2, pasang body pas tu pikat dato' pangkat duda, heheh
  • HangKebon

    booooooooo !!!

    Public CommentUserbooooooooo !!!
  • HangKebon

    klu betul takde dara camna? kihkhihkhihki puii !!!

    Public CommentUserklu betul takde dara camna? kihkhihkhihki puii !!!
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1332859632 Fatin Hazdzirah

    untunglah dapat masuk tv, menang, kahwin datuk dapat datin. hahaha.

    Public CommentUseruntunglah dapat masuk tv, menang, kahwin datuk dapat datin. hahaha.
  • kebabommm

    hangkebon mmg minta hempap dgn pokok pisang.. sila kemukan saksi kalau pompuan tu xde dara lg.. ckp jelh kau tu jealous yg dato tu dpt ank dara.. huhuhu..

    Public CommentUserhangkebon mmg minta hempap dgn pokok pisang.. sila kemukan saksi kalau pompuan tu xde dara lg.. ckp jelh kau tu jealous yg dato tu dpt ank dara.. huhuhu..
  • pokden

    korang semua maki jer budak kebun ni..

    Public CommentUserkorang semua maki jer budak kebun ni..
  • HangKebon

    maki laaa..takde rugi 1 sen pun..kihkhihkhhihki puii !!!

    Public CommentUsermaki laaa..takde rugi 1 sen pun..kihkhihkhhihki puii !!!


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014