Thursday, April 24, 2014


Bintang K-Pop

Bintang K-Pop Dituduh Rogol Gadis Bawah Umur

  June 27, 2012
Bintang pop Korea Selatan, Ko Young-Wook kali ini telah dituduh buat kali kedua atas pertuduhan merogol dan serangan seksual terhadap dua orang remaja.

Sebelum ini, dia juga telah dituduh atas pertuduhan yang sama terhadap seorang gadis berusia 18 tahun.

Ko, bekas ahli kumpulan K-Pop, Roo’Ra, telah menafikan tuduhan yang dia dengan sengaja memabukkan gadis remaja yang berusia 18 tahun atas tujuan mendapatkan hubungan seks di rumahnya.

Siasatan menunjukkan yang Ko akan sedaya upaya cuba memperdaya gadis remaja melalui panggilan telefon dengan menawarkan peluang pekerjaan sebagai selebriti.

Kemudian, dia akan mengambil gadis yang berminat atas tawaran itu menaiki keretanya dan membawa mangsanya pulang ke rumah.

Seterusnya, dia dengan sengaja akan memberi arak dan memastikan mangsanya mabuk dan pada ketika itu dia akan menjalinkan hubungan seks.

Ko telah mengaku yang dia telah meniduri dengan gadis tersebut tetapi dengan persetujuan.

Pada masa yang sama, Ko juga tidak mengetahui yang gadis tersebut masih di bawah umur dan menafikan yang dia merogol mangsanya.

Menurut kenyataan pihak polis, Ko yang berusia 36 tahun telah dipanggil semula untuk memberi keterangan berdasarkan pertuduhan baru terhadap serangan seksual kepada dua orang gadis lain dan salah seorang dari mereka adalah pelajar sekolah menengah yang baru berusia 14 tahun.

Selepas hampir 10 jam dia disoal siasat oleh polis, dia dilepaskan dan menyatakan yang dia akan memberi kerjasama sepenuhnya dengan pihak polis demi melancarkan siasatan.

Oleh: HARITS ASYRAF

Sumber: The Korea Herald

Bintang K-Pop Dituduh Rogol Gadis Bawah Umurhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/06/K-pop.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/06/K-pop-150x150.jpg MyNewsHub
Bintang pop Korea Selatan, Ko Young-Wook kali ini telah dituduh buat kali kedua atas pertuduhan merogol dan serangan seksual terhadap dua orang remaja. Sebelum ini, dia juga telah dituduh atas pertuduhan yang sama terhadap seorang gadis berusia 18 tahun. Ko, bekas ahli kumpulan K-Pop, Roo'Ra, telah menafikan tuduhan yang dia dengan...
<p style="text-align: justify;">Bintang pop Korea Selatan, Ko Young-Wook kali ini telah dituduh buat kali kedua atas pertuduhan merogol dan serangan seksual terhadap dua orang remaja. Sebelum ini, dia juga telah dituduh atas pertuduhan yang sama terhadap seorang gadis berusia 18 tahun. Ko, bekas ahli kumpulan K-Pop, Roo'Ra, telah menafikan tuduhan yang dia dengan sengaja memabukkan gadis remaja yang berusia 18 tahun atas tujuan mendapatkan hubungan seks di rumahnya. Siasatan menunjukkan yang Ko akan sedaya upaya cuba memperdaya gadis remaja melalui panggilan telefon dengan menawarkan peluang pekerjaan sebagai selebriti. Kemudian, dia akan mengambil gadis yang berminat atas tawaran itu menaiki keretanya dan membawa mangsanya pulang ke rumah. Seterusnya, dia dengan sengaja akan memberi arak dan memastikan mangsanya mabuk dan pada ketika itu dia akan menjalinkan hubungan seks. Ko telah mengaku yang dia telah meniduri dengan gadis tersebut tetapi dengan persetujuan. Pada masa yang sama, Ko juga tidak mengetahui yang gadis tersebut masih di bawah umur dan menafikan yang dia merogol mangsanya. Menurut kenyataan pihak polis, Ko yang berusia 36 tahun telah dipanggil semula untuk memberi keterangan berdasarkan pertuduhan baru terhadap serangan seksual kepada dua orang gadis lain dan salah seorang dari mereka adalah pelajar sekolah menengah yang baru berusia 14 tahun. Selepas hampir 10 jam dia disoal siasat oleh polis, dia dilepaskan dan menyatakan yang dia akan memberi kerjasama sepenuhnya dengan pihak polis demi melancarkan siasatan. Oleh: <strong>HARITS ASYRAF</strong> Sumber: <strong>The Korea Herald</strong> </p>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1275860350 Siti Nor Shafika

  selebriti ni mmg dikenali dengan kegatalan dia dengan artis perempuan lain,no wonder la..

  Public CommentUserselebriti ni mmg dikenali dengan kegatalan dia dengan artis perempuan lain,no wonder la..
 • Red1Echizen

  perangai setan

  Public CommentUserperangai setan
 • Ape2aje

  Huhu.. Young Wook tu kire idol K-Pop lagi ke? Roo’Ra tu pun dah lama dibubarkan…

  Public CommentUserHuhu.. Young Wook tu kire idol K-Pop lagi ke? Roo'Ra tu pun dah lama dibubarkan...
 • AlFonsoDeAlbuquerque

  urm kn da jd K-POPROGOL? hehehehe

  Public CommentUserurm kn da jd K-POPROGOL? hehehehe


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014