Sunday, April 13, 2014


Zack New Boyz

Zack New Boyz Dihukum Gantung?

    June 9, 2012




Kalau dahulu, nama kumpulan New Boyz menjadi kegilaan buat para remaja yang begitu meminati setipa ahli dalam kumpulan tersebut.

Malah, ada di antara gadis-gadis yang sanggup melakukan sesuatu supaya cinta mereka dibalas oleh penyanyi dan setiap ahli dalam New Boyz.

Namun, kemantapan dan populariti kumpulan News Boyz semakin tenggelam sedikit demi sedikit memandangkan ahli-ahli kumpulan itu telah membuat haluan masing-masing.

Terbaru, timbul pula cerita kecoh yang tidak enak didengar.

Seorang ahli dan juga pemain bass kumpulan itu, Radin Irwan Dzul Karnain Isagani, 32, atau lebih dikenali sebagai Zack berdepan dengan hukuman gantung sampai mati apabila didakwa di Mahkamah Tinggi di sini, semalam, atas tuduhan mengedar 1.321 kilogram (kg) ganja di sebuah kondominium di Damansara, dekat sini, dua tahun lalu.

Menurut laporan dari Harian Metro hari ini, Zack didakwa mengedar 1.321kg ganja di K-11-9, Jalan PJU 6, Persiaran Pelangi Damansara, Petaling Jaya, jam 9.20 malam, pada 26 Januari 2010.

Zack yang juga bapa kepada dua anak didakwa mengikut Seksyen 39B(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 39B(2) akta sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Bagaimanapun, perbicaraan kes Zack itu akan disambung pada 24 September depan selama lima hari.

Sebelum ini, ada juga pihak-pihak tertentu yang terdengar bahawa kehidupan Zack terlalu ‘mewah’ dan ramai yang mempersoalkan tentang pekerjaannya.

Ada yang mengatakan dia menjual dadah? Betulkah tanggapan ramai pihak selepas Zack tertangkap sekarang ini?

Oleh: NAIMAH SHAARI

Zack New Boyz Dihukum Gantung?http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/06/Zack-New-Boyz.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/06/Zack-New-Boyz-150x150.jpg MyNewsHub
Kalau dahulu, nama kumpulan New Boyz menjadi kegilaan buat para remaja yang begitu meminati setipa ahli dalam kumpulan tersebut. Malah, ada di antara gadis-gadis yang sanggup melakukan sesuatu supaya cinta mereka dibalas oleh penyanyi dan setiap ahli dalam New Boyz. Namun, kemantapan dan populariti kumpulan News Boyz semakin tenggelam sedikit demi...
<p style="text-align: justify;">Kalau dahulu, nama kumpulan New Boyz menjadi kegilaan buat para remaja yang begitu meminati setipa ahli dalam kumpulan tersebut.</p> <p style="text-align: justify;">Malah, ada di antara gadis-gadis yang sanggup melakukan sesuatu supaya cinta mereka dibalas oleh penyanyi dan setiap ahli dalam New Boyz.</p> <p style="text-align: justify;">Namun, kemantapan dan populariti kumpulan News Boyz semakin tenggelam sedikit demi sedikit memandangkan ahli-ahli kumpulan itu telah membuat haluan masing-masing.</p> <p style="text-align: justify;">Terbaru, timbul pula cerita kecoh yang tidak enak didengar.</p> <p style="text-align: justify;">Seorang ahli dan juga pemain bass kumpulan itu, Radin Irwan Dzul Karnain Isagani, 32, atau lebih dikenali sebagai Zack berdepan dengan hukuman gantung sampai mati apabila didakwa di Mahkamah Tinggi di sini, semalam, atas tuduhan mengedar 1.321 kilogram (kg) ganja di sebuah kondominium di Damansara, dekat sini, dua tahun lalu.</p> <p style="text-align: justify;">Menurut laporan dari Harian Metro hari ini, Zack didakwa mengedar 1.321kg ganja di K-11-9, Jalan PJU 6, Persiaran Pelangi Damansara, Petaling Jaya, jam 9.20 malam, pada 26 Januari 2010.</p> <p style="text-align: justify;">Zack yang juga bapa kepada dua anak didakwa mengikut Seksyen 39B(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 39B(2) akta sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.</p> <p style="text-align: justify;">Bagaimanapun, perbicaraan kes Zack itu akan disambung pada 24 September depan selama lima hari.</p> <p style="text-align: justify;">Sebelum ini, ada juga pihak-pihak tertentu yang terdengar bahawa kehidupan Zack terlalu ‘mewah’ dan ramai yang mempersoalkan tentang pekerjaannya.</p> <p style="text-align: justify;">Ada yang mengatakan dia menjual dadah? Betulkah tanggapan ramai pihak selepas Zack tertangkap sekarang ini?</p> <p style="text-align: justify;">Oleh: NAIMAH SHAARI</p>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001485382706 El Tiger

    dah tau apa apa yang telibat ngn dadah tu bahaya, lagi mau jual la edar la…. dah kena hukuman, baru nak insaf ke?

    Public CommentUserdah tau apa apa yang telibat ngn dadah tu bahaya, lagi mau jual la edar la.... dah kena hukuman, baru nak insaf ke?
  • http://twitter.com/manrocker86 Mhd Luqmanul Hakim

    la… kesian kat anak² dia…

    Public CommentUserla... kesian kat anak² dia...
  • Mr Pertani

    undang2 tetap undang2… di dunia dia terima hukuman dan diakirat pown sama… semoga dia cepat2 insaf.. seblum ajal menjelma…

    Public CommentUserundang2 tetap undang2... di dunia dia terima hukuman dan diakirat pown sama... semoga dia cepat2 insaf.. seblum ajal menjelma...
  • Shezone89

    wahh..xsangka

    Public CommentUserwahh..xsangka
  • nonamanis

    kesian anak2 dia…i know him and his wife very well. both of them are drug addicts.  *sigh*

    Public CommentUserkesian anak2 dia...i know him and his wife very well. both of them are drug addicts.  *sigh*
  • http://www.facebook.com/people/Zue-Ganu/100000396552640 Zue Ganu

    ummmm,pe laa nk jd dunia skrg..npe laa smpai cm tuh…

    Public CommentUserummmm,pe laa nk jd dunia skrg..npe laa smpai cm tuh...
  • miau

    x sangka. aku punya laa minat dia dulu. ouhh zack -.-

    Public CommentUserx sangka. aku punya laa minat dia dulu. ouhh zack -.-
  • Lala

    Penah tgk gamba anak dia dgn timbunan duit kat dlm fb dia..

    Public CommentUserPenah tgk gamba anak dia dgn timbunan duit kat dlm fb dia..
  • http://pulse.yahoo.com/_HG3H6ULYTWBFKUKHDHWLET7XJE Kazu Beel

    ade duit lepas laa…xde duit mati laa…

    Public CommentUserade duit lepas laa...xde duit mati laa...
  • Kimia

    Dah nak kena hukuman gantung pon leh senyum ag?hmmm..

    Public CommentUserDah nak kena hukuman gantung pon leh senyum ag?hmmm..
  • Kimia

    Dah nak kena hukuman gantung pon leh senyum ag?hmmm..

    Public CommentUserDah nak kena hukuman gantung pon leh senyum ag?hmmm..
  • Mankati47

    buat qeja xpikiaq….taw la tgh sengkek pown..cari la qeja yg halai….xkn ng bg duet haram ank bini mkn kowt…ish..otak boh tang pala lutut…

    Public CommentUserbuat qeja xpikiaq....taw la tgh sengkek pown..cari la qeja yg halai....xkn ng bg duet haram ank bini mkn kowt...ish..otak boh tang pala lutut...
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003143838952 Fatin Asilah

    carila keje y halal… duit dye diberikan kpd anak2…ish2… jd darah daging 2….

    Public CommentUsercarila keje y halal... duit dye diberikan kpd anak2...ish2... jd darah daging 2....
  • Red1Echizen

    knp cari jln yg ‘senang’ kalau mau kaya ni? senang masuk jail~ harap cerita ni x betul~ kesian dier

    Public CommentUserknp cari jln yg 'senang' kalau mau kaya ni? senang masuk jail~ harap cerita ni x betul~ kesian dier
  • Ja_ema

     nak kena gantung pon snyum lagi huhu

    Public CommentUser nak kena gantung pon snyum lagi huhu
  • bella

    Allah, kau ampunilah dosa-dosanya :(

    Public CommentUserAllah, kau ampunilah dosa-dosanya :(
  • Apai_epai

    aku seorang pemuzik ak tau knp dia jadi begini… kadang2x.. dalam sesebuah muzik… kita kna amek ganja baru dapat main… sebab itu susah nak carik orang yg muzik btol2x top xguna barang ni… so.. papejela… kang byk g ak melalut… hahahha

    Public CommentUseraku seorang pemuzik ak tau knp dia jadi begini... kadang2x.. dalam sesebuah muzik... kita kna amek ganja baru dapat main... sebab itu susah nak carik orang yg muzik btol2x top xguna barang ni... so.. papejela... kang byk g ak melalut... hahahha
  • Apai_epai

    *yg main

    Public CommentUser*yg main
  • http://twitter.com/Arbain2012 Arbain2012

    Kerja bahaya ni…………

    Public CommentUserKerja bahaya ni............
  • HangKebon

    jgn takut…ada org tu..letup org guna c4 pun masih goyang kaki je..apa la sgt mengedar dadah…khihkhihkhihki puii !!!

    Public CommentUserjgn takut...ada org tu..letup org guna c4 pun masih goyang kaki je..apa la sgt mengedar dadah...khihkhihkhihki puii !!!
  • http://www.facebook.com/dama.amore1 Khairul Naim Saedin

    x de pasai cri pasai

    Public CommentUserx de pasai cri pasai
  • http://www.facebook.com/people/Sher-Rahim/100001628847876 Sher Rahim

    mengong jer nie……. ade ank bini buat gak keje x senonoh …..

    Public CommentUsermengong jer nie....... ade ank bini buat gak keje x senonoh .....
  • Amalinasuhaili

    bengong

    Public CommentUserbengong
  • Azie_tom

    hish!…tetiba je kuar cite camnie…

    Public CommentUserhish!...tetiba je kuar cite camnie...
  • zamzerock

    tunggu dan lihat. 

    Public CommentUsertunggu dan lihat. 
  • ain sakimon

    naperlh dia pi jual bnda haram tu ,cian ank bini klau dia btl2 kena hukum gantung .

    Public CommentUsernaperlh dia pi jual bnda haram tu ,cian ank bini klau dia btl2 kena hukum gantung .
  • problem?

    ko perangai mcam setan….

    fucker…..

    Public CommentUserko perangai mcam setan.... fucker.....
  • problem?

    tu amek…..

    tapi yg ni siap mengedar lagi….

    Public CommentUsertu amek..... tapi yg ni siap mengedar lagi....
  • Sedar Diri La

    Apa la lu ni mamat, tak sudah2 buat fitnah yang mengarut ni, buat2lah perkara2 yang baik semoga kamu akan mendapat perkara yang baik juga*** 

    Public CommentUserApa la lu ni mamat, tak sudah2 buat fitnah yang mengarut ni, buat2lah perkara2 yang baik semoga kamu akan mendapat perkara yang baik juga*** 
  • opah_brutal

    ni c Zack kaki kutuk 360 darjah tu ke……

    la patut la dah lama menyepi….zack….zack….

    Public CommentUserni c Zack kaki kutuk 360 darjah tu ke...... la patut la dah lama menyepi....zack....zack....
  • opah_brutal

    SETAN ….??

    setan dah xder perangai dah….hgkebon ni baik kit …..hhehehee….

     

    Public CommentUserSETAN ....?? setan dah xder perangai dah....hgkebon ni baik kit .....hhehehee....  
  • hamba allah

    errmmmm.. bnyak lagi keje halal.. yg tu jgak die pilih.. aduii.. kesian ank bini ….

    Public CommentUsererrmmmm.. bnyak lagi keje halal.. yg tu jgak die pilih.. aduii.. kesian ank bini ....
  • Eddy

    drp kne tangkap sb mengedar lg bek kene tangkap sb mengisap..at least nnt msk pusat pemulihan je..skang nie die kne 2 charge..mengedar n kemungkinan menghisap..

    Public CommentUserdrp kne tangkap sb mengedar lg bek kene tangkap sb mengisap..at least nnt msk pusat pemulihan je..skang nie die kne 2 charge..mengedar n kemungkinan menghisap..
  • meeradriana

    Lagi rela bkawan lelaki yg keja sapu sampah dari lelaki pengedar dadah..
    Apa nk jadi..
    Aq x keian kat dia tapi aq kesian kat anak dia jer..

    Public CommentUserLagi rela bkawan lelaki yg keja sapu sampah dari lelaki pengedar dadah.. Apa nk jadi.. Aq x keian kat dia tapi aq kesian kat anak dia jer..
  • HangKebon

    laaa fitnah apa?? aku tak sebut nama sapa2 pun..hang terasa ke? kihkhihkhihki puii !!!

    Public CommentUserlaaa fitnah apa?? aku tak sebut nama sapa2 pun..hang terasa ke? kihkhihkhihki puii !!!
  • HangKebon

    kau lak iblis bertopengkan ajib gor..khihkhihkhiki puii !!!

    Public CommentUserkau lak iblis bertopengkan ajib gor..khihkhihkhiki puii !!!
  • HangKebon

    kan…ntah2 zack tu..khihkhihkhi

    Public CommentUserkan...ntah2 zack tu..khihkhihkhi
  • HangKebon

    betul2…khihkhihkhi

    Public CommentUserbetul2...khihkhihkhi
  • opah_brutal

    ha….zack la ni……ingtkan mn dia p……ish3…..

    Public CommentUserha....zack la ni......ingtkan mn dia p......ish3.....
  • HangKebon

    bila la zack nak berubah..eh out dulu…

    Public CommentUserbila la zack nak berubah..eh out dulu...
  • opah_brutal

    tapi mn p c zack tu erk….kena tangkap basah kowt….dengn nyahcantik…ish3…

    hahhaaaaa…..out tekejut tegempaq tu…bini duk sebelah la tu….

    jumaat,sabtu ahad…hari bini angkebon….wakakkakakaa …..

    Public CommentUsertapi mn p c zack tu erk....kena tangkap basah kowt....dengn nyahcantik...ish3... hahhaaaaa.....out tekejut tegempaq tu...bini duk sebelah la tu.... jumaat,sabtu ahad...hari bini angkebon....wakakkakakaa .....
  • sekadar layan

     ye la….baik sket dari setan….tp teruk dari iblis..

    Public CommentUser ye la....baik sket dari setan....tp teruk dari iblis..
  • HangKebon

    mana adaaa…khihkhihkhhi ada hal td :p

    Public CommentUsermana adaaa...khihkhihkhhi ada hal td :p
  • http://www.facebook.com/Janzbittara.a.k.a.Janzbizzare Jj Janzbizzare

    ooo

    Public CommentUserooo
  • yaya

    kemungkinan wife die tau die buat keje ni. hmm mintak jauh benda2 cam ni. 

    Public CommentUserkemungkinan wife die tau die buat keje ni. hmm mintak jauh benda2 cam ni. 
  • Nor_azreen89

    apela nk jadi kan,,,,hdup dgan hasil duit haram…dmi kemewahan snggup wt cm 2

    Public CommentUserapela nk jadi kan,,,,hdup dgan hasil duit haram...dmi kemewahan snggup wt cm 2
  • song ji-hyo

    hah.. ape punye manusia. xde duit, buat keje haram. huh!

    Public CommentUserhah.. ape punye manusia. xde duit, buat keje haram. huh!
  • Din Dang

    Loghat ko ni. Dah terang-terang cakap letup orang guna C4. Bukan fitnah name nye tu? Ko sendiri takde kat tempat kejadian masa letupan tu berlaku. Ape daa..

    Public CommentUserLoghat ko ni. Dah terang-terang cakap letup orang guna C4. Bukan fitnah name nye tu? Ko sendiri takde kat tempat kejadian masa letupan tu berlaku. Ape daa..
  • mEeN

    byk keje lain.. keje dadah jugak kau pilih, dasar sampah

    Public CommentUserbyk keje lain.. keje dadah jugak kau pilih, dasar sampah
  • labo

    kesian kt bini die..laki ko kalo kene gantong miss j la ko..kalo cun lg ramai jer yg nak..

    Public CommentUserkesian kt bini die..laki ko kalo kene gantong miss j la ko..kalo cun lg ramai jer yg nak..


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014