MYNEWSHUB.MY - PORTAL BERITA ONLINE TERHANGAT MASA KINI!
Friday, April 18, 2014


PM-BR1M

PM Sedia Pertimbangkan BR1M Pusingan Kedua

    June 9, 2012




KULIM – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau sedang mempertimbangkan cadangan untuk meneruskan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) pusingan kedua.

“Saya sedang pikiaq (fikir), pikiaq,” katanya kepada lebih 30,000 pengunjungpada Program Jelajah Janji Ditepati di Taman Teknologi Tinggi Kulim di sini Jumaat.

Katanya, BR1M adalah antara janji yang dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) kepada rakyat dalam usaha mengurangkan beban rakyat.

Najib berkata, kerajaan BN adalah sebuah kerajaan yang boleh menjamin perkara-perkara yang penting kepada rakyat seperti keamanan, kestabilan dan keharmonian.

“Hari ini saya tengok ramai yang berhimpun tetapi polis yang ada `happy’ (gembira) je. Takde rasa cemas, takde pun nak guna `shield’ (pelindung). Depa (mereka) sana, mereka buat huru hara, kacau bilau dan serang polis. Bolehkah sandarkan harapan kepada mereka (pembangkang) untuk menjaga negara,” katanya.

Katanya, rakyat Malaysia tidak sukakan suasana hura-hara kerana negara ini merupakan sebuah negara yang makmur dan bukan seperti negara-negara yang berlakurevolusi Arab atau ‘Arab Spring’.

Najib berkata, Malaysia mampu mencapai kadar pertumbuhan yang baik dan gajipenjawat awam dinaikkan berikutan pentadbiran BN yang cekap sedangkan penjawatawam di Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah, bukan sahaja gaji tidak dinaikkan malah ada yang terpaksa dipotong gaji mereka.

Najib berkata, ada pemimpin tertentu menggunakan fatwa ulama terkenal Yusuf Al Qaradawi bahawa kerajaan yang zalim wajib digulingkan, tetapi fatwa itu sebenarnya untuk Mesir dan Libya dan bukan untuk Bahrain, Qatar, Arab Saudi dan Malaysia atau negara-negara lain.

“Hanya untuk dua negara itu sahaja. Di Malaysia kita bukan kerajaan zalim. ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) pun dah takde. Kini ada undang-undang perhimpunan aman.

“Sesiapa pun boleh boleh berhimpun asalkan aman. Pembangkang pun boleh buat,” katanya. – BERNAMA

PM Sedia Pertimbangkan BR1M Pusingan Keduahttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/06/PM-BR1M.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/06/PM-BR1M-150x150.jpg MyNewsHub
KULIM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau sedang mempertimbangkan cadangan untuk meneruskan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) pusingan kedua. 'Saya sedang pikiaq (fikir), pikiaq,' katanya kepada lebih 30,000 pengunjungpada Program Jelajah Janji Ditepati di Taman Teknologi Tinggi Kulim di sini Jumaat. Katanya, BR1M adalah antara janji yang dibuat...
<p style="text-align: justify;">KULIM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau sedang mempertimbangkan cadangan untuk meneruskan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) pusingan kedua.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>"Saya sedang pikiaq (fikir), pikiaq," katanya kepada lebih 30,000 pengunjungpada Program Jelajah Janji Ditepati di Taman Teknologi Tinggi Kulim di sini Jumaat.</strong></p> <p style="text-align: justify;">Katanya, BR1M adalah antara janji yang dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) kepada rakyat dalam usaha mengurangkan beban rakyat.</p> <p style="text-align: justify;">Najib berkata, kerajaan BN adalah sebuah kerajaan yang boleh menjamin perkara-perkara yang penting kepada rakyat seperti keamanan, kestabilan dan keharmonian.</p> <p style="text-align: justify;">"Hari ini saya tengok ramai yang berhimpun tetapi polis yang ada `happy' (gembira) je. Takde rasa cemas, takde pun nak guna `shield' (pelindung). Depa (mereka) sana, mereka buat huru hara, kacau bilau dan serang polis. Bolehkah sandarkan harapan kepada mereka (pembangkang) untuk menjaga negara," katanya.</p> <p style="text-align: justify;">Katanya, rakyat Malaysia tidak sukakan suasana hura-hara kerana negara ini merupakan sebuah negara yang makmur dan bukan seperti negara-negara yang berlakurevolusi Arab atau 'Arab Spring'.</p> <p style="text-align: justify;">Najib berkata, Malaysia mampu mencapai kadar pertumbuhan yang baik dan gajipenjawat awam dinaikkan berikutan pentadbiran BN yang cekap sedangkan penjawatawam di Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah, bukan sahaja gaji tidak dinaikkan malah ada yang terpaksa dipotong gaji mereka.</p> <p style="text-align: justify;">Najib berkata, ada pemimpin tertentu menggunakan fatwa ulama terkenal Yusuf Al Qaradawi bahawa kerajaan yang zalim wajib digulingkan, tetapi fatwa itu sebenarnya untuk Mesir dan Libya dan bukan untuk Bahrain, Qatar, Arab Saudi dan Malaysia atau negara-negara lain.</p> <p style="text-align: justify;">"Hanya untuk dua negara itu sahaja. Di Malaysia kita bukan kerajaan zalim. ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) pun dah takde. Kini ada undang-undang perhimpunan aman.</p> <p style="text-align: justify;">"Sesiapa pun boleh boleh berhimpun asalkan aman. Pembangkang pun boleh buat," katanya. - BERNAMA</p>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
  • http://www.facebook.com/dama.amore1 Khairul Naim Saedin

    pasni LHDN kna kje kuat laaaa

    Public CommentUserpasni LHDN kna kje kuat laaaa
  • HangKebon

    jahanam duit malaysia…asik gula2 PRU je..kihkhihkhi puii !!

    Public CommentUserjahanam duit malaysia...asik gula2 PRU je..kihkhihkhi puii !!
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001282940567 Choco Apple Leaf

    mesti ramai yg menantikn BR1M yg ke-2 ti..

    Public CommentUsermesti ramai yg menantikn BR1M yg ke-2 ti..
  • opah_brutal

    xpayah duk pikiaq la aihhh…..huloq p lah lagi…..

    Public CommentUserxpayah duk pikiaq la aihhh.....huloq p lah lagi.....
  • http://jebengotai.com/ JebengOtai™

    x nak ker?..

    Public CommentUserx nak ker?..
  • http://www.facebook.com/people/Mohamad-Izuan-Razali/100001123596015 Mohamad Izuan Razali

    syg njib..

    Public CommentUsersyg njib..
  • http://www.facebook.com/people/Mohamad-Izuan-Razali/100001123596015 Mohamad Izuan Razali

    syg opah..

    Public CommentUsersyg opah..
  • http://www.facebook.com/people/Mohamad-Izuan-Razali/100001123596015 Mohamad Izuan Razali

    syg hg kebon

    Public CommentUsersyg hg kebon
  • najibharamjadah

    Aku cukop seriau bila najib ni ckp sesuatu takot dia tarik balik brim tu, yerlah kan menteri flip flop ler katakan. Klu nk bg , bg jer la. Aku tadah jer sbb mmg hak aku n takyah ucap timer kasih pon.

    Public CommentUserAku cukop seriau bila najib ni ckp sesuatu takot dia tarik balik brim tu, yerlah kan menteri flip flop ler katakan. Klu nk bg , bg jer la. Aku tadah jer sbb mmg hak aku n takyah ucap timer kasih pon.
  • sekadar layan

     jenis x bersyukur yang di lahirkan dari pakatan haram…..

    Public CommentUser jenis x bersyukur yang di lahirkan dari pakatan haram.....
  • sekadar layan

    aik…ko sndiri kata duit rakyat…so betul la dia bg kat rakyat….kang ko pusing balik kata masuk poket la mende la…..PAKATAN HARAM apa yang dia bg kat ko……tu pun kalo ada la…..paling x pun sampah yang dia bg tuk ko kutip…

    Public CommentUseraik...ko sndiri kata duit rakyat...so betul la dia bg kat rakyat....kang ko pusing balik kata masuk poket la mende la.....PAKATAN HARAM apa yang dia bg kat ko......tu pun kalo ada la.....paling x pun sampah yang dia bg tuk ko kutip...
  • opah_brutal

    kotoqq hg nih……. puihhh

    Public CommentUserkotoqq hg nih....... puihhh
  • opah_brutal

    eeeeeeeeeee…….kotoq3…..

    Public CommentUsereeeeeeeeeee.......kotoq3.....
  • opah_brutal

    kah3…….dah terbukti sekarang hgkebon GAY……

    kotoq ampa bedua nih…..

    Public CommentUserkah3.......dah terbukti sekarang hgkebon GAY...... kotoq ampa bedua nih.....
  • Peace12

    sykr alhamdulillah :)

    Public CommentUsersykr alhamdulillah :)
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000831712195 Muhammad Nor Asyraaf

    pui , kuat bodek , bg pon xikhlas , bila dh bagi tu msty buat iklan kt tv , nk tnjuk kata bagus sgt la , ciss , nmpk sgt x ikhlas zzz

    Public CommentUserpui , kuat bodek , bg pon xikhlas , bila dh bagi tu msty buat iklan kt tv , nk tnjuk kata bagus sgt la , ciss , nmpk sgt x ikhlas zzz
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001485382706 El Tiger

    baguih la.. 

    Public CommentUserbaguih la.. 
  • HangKebon

    love u too..muahh!

    Public CommentUserlove u too..muahh!
  • HangKebon

    kat selangor mcm2 dah dpt..mcm2 janji dah ditunaikan…rasa selesa tinggal di selangor banding n9..anak aku pun mcm2 dpt imbuhan..jgn jeles..kihkhihkhiki puiii !!!

    Public CommentUserkat selangor mcm2 dah dpt..mcm2 janji dah ditunaikan...rasa selesa tinggal di selangor banding n9..anak aku pun mcm2 dpt imbuhan..jgn jeles..kihkhihkhiki puiii !!!
  • HangKebon

    sibuk jerr…

    Public CommentUsersibuk jerr...
  • http://www.facebook.com/people/Mohamad-Izuan-Razali/100001123596015 Mohamad Izuan Razali

    ntah,cbuk jer..

    Public CommentUserntah,cbuk jer..
  • opah_brutal

    eeeeeee……iyekkkkkkkkk….uwekkkkk….

    Public CommentUsereeeeeee......iyekkkkkkkkk....uwekkkkk....
  • opah_brutal

    kotoq…kotoqqq…wekkkk.wekkkkk……

    Public CommentUserkotoq...kotoqqq...wekkkk.wekkkkk......
  • opah_brutal

    WOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII…………………….

    ternyata terbukti….Hangkebon seorg GAY kotoq3….wekkkkkwekkkk wekkkkkkKKKKKK….

    hakkkk TUIHHHH….

    Public CommentUserWOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII......................... ternyata terbukti....Hangkebon seorg GAY kotoq3....wekkkkkwekkkk wekkkkkkKKKKKK.... hakkkk TUIHHHH....
  • opah_brutal

    ank hg?ank hg??

    keh3…

    Public CommentUserank hg?ank hg?? keh3...
  • Ajegetik

    semoga anda berjaya membodek rakyat malaysia..tp sy rasa, mungkin hanya org2 tanpa internet saja yg percaya..tak gitu..??

    Public CommentUsersemoga anda berjaya membodek rakyat malaysia..tp sy rasa, mungkin hanya org2 tanpa internet saja yg percaya..tak gitu..??
  • najibharamjadah

    Asyik2 dgn ayat keramat ko tu, xbersyukur manjang. Klu aku bersyukur,bermakna aku bersyukur sama diaorg rompak duit aku. Ko nampak tak makna tersirat kat situ. Mmg ko xnampak sbb bn da butakan hati puak2 mcm korang sejak 50 taon dulu. Kuang3x.

    Public CommentUserAsyik2 dgn ayat keramat ko tu, xbersyukur manjang. Klu aku bersyukur,bermakna aku bersyukur sama diaorg rompak duit aku. Ko nampak tak makna tersirat kat situ. Mmg ko xnampak sbb bn da butakan hati puak2 mcm korang sejak 50 taon dulu. Kuang3x.
  • najibharamjadah

    Pr baru nk buktikan leh bg pendidikan percuma, tp bn da mengalah,dia on kn plak ptptn. So xjadik la pr nk beri kebajikan kpd rakyat selangor. Frust tol laa.

    Public CommentUserPr baru nk buktikan leh bg pendidikan percuma, tp bn da mengalah,dia on kn plak ptptn. So xjadik la pr nk beri kebajikan kpd rakyat selangor. Frust tol laa.
  • http://www.facebook.com/anna.ludin.5 Anna Ludin

    hak tuih

    Public CommentUserhak tuih
  • http://twitter.com/Arbain2012 Arbain2012

    Siapa tak mau tak payah ambil, cakap lebih-lebih pun tak guna.

    Public CommentUserSiapa tak mau tak payah ambil, cakap lebih-lebih pun tak guna.
  • HangKebon

    elehhhh…opah nak jadi gay gak ke? opah ni lelaki kan???

    Public CommentUserelehhhh...opah nak jadi gay gak ke? opah ni lelaki kan???
  • HangKebon

    biasa la bro..umporno belum melawan dah tewas..kihkhihkhiki itulah umporno..gempak je lebih…itulah kerajaan k-pop..eh silap..kerajaan flip flop..bila dgr mb khalid ada plan nak support student..menggelupur pencacai ptptn..kihkhihkhi

    Public CommentUserbiasa la bro..umporno belum melawan dah tewas..kihkhihkhiki itulah umporno..gempak je lebih...itulah kerajaan k-pop..eh silap..kerajaan flip flop..bila dgr mb khalid ada plan nak support student..menggelupur pencacai ptptn..kihkhihkhi
  • HangKebon

    hang mintak la kat lim guan eng..dia kan ketua menteri hang…kihkhihkhihki puii !!

    Public CommentUserhang mintak la kat lim guan eng..dia kan ketua menteri hang...kihkhihkhihki puii !!
  • Deqnor75

    syukur alhamdulillah…….

    Public CommentUsersyukur alhamdulillah.......
  • Red1Echizen

    kalau ada on9 baru senang~ x payah beratur~

    Public CommentUserkalau ada on9 baru senang~ x payah beratur~
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000618639549 Aizat Muslimin

    apa pikiaq2,buat teruih la baru kita untung

    Public CommentUserapa pikiaq2,buat teruih la baru kita untung
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000618639549 Aizat Muslimin

    Najib berkata, ada pemimpin tertentu menggunakan fatwa ulama terkenal Yusuf Al Qaradawi bahawa kerajaan yang zalim wajib digulingkan, tetapi fatwa itu sebenarnya untuk Mesir dan Libya dan bukan untuk Bahrain, Qatar, Arab Saudi dan Malaysia atau negara-negara lain.

    Public CommentUserNajib berkata, ada pemimpin tertentu menggunakan fatwa ulama terkenal Yusuf Al Qaradawi bahawa kerajaan yang zalim wajib digulingkan, tetapi fatwa itu sebenarnya untuk Mesir dan Libya dan bukan untuk Bahrain, Qatar, Arab Saudi dan Malaysia atau negara-negara lain.
  • Ijay_90

    abes la behutang lagi

    Public CommentUserabes la behutang lagi
  • opah_brutal

    Ahhahhahaa…..macam harun ang ni….dushhh3….amik anggg!!!!!!!!……

    Public CommentUserAhhahhahaa.....macam harun ang ni....dushhh3....amik anggg!!!!!!!!......
  • opah_brutal

    aku bukan org penang….apahal nk mintak dia plk….senang2 mintak kat hg je lah…..meh topup aku sikit….wakakkakaaa….:P

    Public CommentUseraku bukan org penang....apahal nk mintak dia plk....senang2 mintak kat hg je lah.....meh topup aku sikit....wakakkakaaa....:P
  • http://www.facebook.com/people/Kacoii-Mynn/100003022934207 Kacoii Mynn

    bongok

    Public CommentUserbongok


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014