MYNEWSHUB.MY - PORTAL BERITA ONLINE TERHANGAT MASA KINI!
Sunday, April 20, 2014


Pernikahan SchAwal Secara ‘Live’ Di Astro

Pernikahan SchAwal Secara ‘Live’ Di Astro

    May 4, 2012
**Ramai yang bertanya mengapa tiada live malam ini. Kami juga tidak dapat menjawab kerana Astro sendiri memberitahu sepatutnya ada siaran langsung pernikahan kedua pasangan artis itu.

Antaranya, Astro melalui portal hiburan rasminya, Murai.com (klik)  menyebut mengenai siaran live itu. Maklumat awal yang kami terima hanyalah telah berlaku masalah teknikal 

KUALA LUMPUR – Hari ini merupakan tarikh keramat buat dua pelakon tanah air, Scha Alyahya dan Awal Ashaari apabila mereka bakal diijabkabulkan.

Majlis pernikahan mereka akan disiarkan secara langsung menerusi Astro Ria (saluran 104), Astro Awani (saluran501) dan Astro Ria SingTel mio TV (saluran 34) menerusi program Akad Nikah, Seia Sekata SchAwal.

Terdahulu, Astro Ria telah pun menyiarkan kisah perjalan hidup dan percintaan dua artis popular ini menerusi rancangan Seia Sekata SchAwal sejak 13 April lalu.

Pengurus Kumpulan Saluran Premium Astro, Encik Nizam Sani berkata, program Seia Sekata SchAwal yang dibawakan secara eksklusif itu banyak merungkai rahsia sepanjang percintaan Scha dan Awal yang belum pernah dikongsi dengan mana-mana pihak.

“Selain memaparkan kisah hidup pasangan romantis dalam menghitung detik persiapan menuju gerbang perkahwinan, Astro Ria amat berbesar hati untuk berkongsi peristiwa bersejarah pasangan bahagia ini dengan liputan siaran langsung majlis akad nikah pada 4 Mei ini termasuk liputan rakaman majlis persandingan mereka nanti.

“Sebagai pasangan popular dalam industri hiburan tanah air, para peminat tentu sahaja mahu mengetahui setiap kisah belakang tabir tentang Scha dan Awal yang berlaku sewaktu masih kecil, perjalanan karier, zaman bercinta, lamaran secara langsung di televisyen sehingga ke gerbang perkahwinan,” kata Nizam seperti dalam laporan Murai.com.

Rentetan majlis pernikahan SchAwal akan disiarkan tepat jam 9.00 malam ini di Astro Awani (501) dan Astro Ria SingTel Mio TV (34) di Singapura.

Oleh: NAIMAH SHAARI

Pernikahan SchAwal Secara ‘Live’ Di Astrohttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/05/schawal.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/05/schawal.jpg MyNewsHub
**Ramai yang bertanya mengapa tiada live malam ini. Kami juga tidak dapat menjawab kerana Astro sendiri memberitahu sepatutnya ada siaran langsung pernikahan kedua pasangan artis itu. Antaranya, Astro melalui portal hiburan rasminya, Murai.com (klik)  menyebut mengenai siaran live itu. Maklumat awal yang kami terima hanyalah telah berlaku masalah teknikal  KUALA LUMPUR –...
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;"><strong>**Ramai yang bertanya mengapa tiada live malam ini. Kami juga tidak dapat menjawab kerana Astro sendiri memberitahu sepatutnya ada siaran langsung pernikahan kedua pasangan artis itu.</strong></span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;"><strong>Antaranya, Astro melalui portal hiburan rasminya,<span style="color: #333333;"><a href="http://www.murai.com.my/article/default.asp?article_id=11929&c=1&s=1" target="_blank"><span style="color: #333333;"> Murai.com (klik) </span></a></span> menyebut mengenai siaran live itu. Maklumat awal yang kami terima hanyalah telah berlaku masalah teknikal </strong></span></p> <p style="text-align: justify;">KUALA LUMPUR – Hari ini merupakan tarikh keramat buat dua pelakon tanah air, Scha Alyahya dan Awal Ashaari apabila mereka bakal diijabkabulkan.</p> <p style="text-align: justify;">Majlis pernikahan mereka akan disiarkan secara langsung menerusi Astro Ria (saluran 104), Astro Awani (saluran501) dan Astro Ria SingTel mio TV (saluran 34) menerusi program Akad Nikah, Seia Sekata SchAwal.</p> <p style="text-align: justify;">Terdahulu, Astro Ria telah pun menyiarkan kisah perjalan hidup dan percintaan dua artis popular ini menerusi rancangan Seia Sekata SchAwal sejak 13 April lalu.</p> <p style="text-align: justify;">Pengurus Kumpulan Saluran Premium Astro, Encik Nizam Sani berkata, program Seia Sekata SchAwal yang dibawakan secara eksklusif itu banyak merungkai rahsia sepanjang percintaan Scha dan Awal yang belum pernah dikongsi dengan mana-mana pihak.</p> <p style="text-align: justify;">"Selain memaparkan kisah hidup pasangan romantis dalam menghitung detik persiapan menuju gerbang perkahwinan, Astro Ria amat berbesar hati untuk berkongsi peristiwa bersejarah pasangan bahagia ini dengan liputan siaran langsung majlis akad nikah pada 4 Mei ini termasuk liputan rakaman majlis persandingan mereka nanti.</p> <p style="text-align: justify;">"Sebagai pasangan popular dalam industri hiburan tanah air, para peminat tentu sahaja mahu mengetahui setiap kisah belakang tabir tentang Scha dan Awal yang berlaku sewaktu masih kecil, perjalanan karier, zaman bercinta, lamaran secara langsung di televisyen sehingga ke gerbang perkahwinan," kata Nizam seperti dalam laporan Murai.com.</p> <p style="text-align: justify;">Rentetan majlis pernikahan SchAwal akan disiarkan tepat jam 9.00 malam ini di Astro Awani (501) dan Astro Ria SingTel Mio TV (34) di Singapura.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Oleh: NAIMAH SHAARI</strong></p>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014