MYNEWSHUB.MY - PORTAL BERITA ONLINE TERHANGAT MASA KINI!
Friday, April 18, 2014


VIDEO: Promo Kreatif Dari TV3...Shah Rukh Khan Nyanyi Lagu Bumi Putra Rockers!

VIDEO LUCU: Promo Kreatif Dari TV3…Shah Rukh Khan Nyanyi Lagu Bumi Putra Rockers!

    February 2, 2012
Iklan promo yang sering disiarkan di stesen televisyen tempatan selalunya agak membosankan, terlalu bersifat konvensional dan tidak kontemporari.

Ini berbeza jika kita melihat stesen televisyen asing…tak payah pergi jauh, Indonesia pun dah cukup.

Mereka cukup kreatif dalam menghasilkan promo sesebuah rancangan hinggakan penonton tak sabar untuk menyaksikan tayangan sesebuah program yang bakal ditayangkan.

Namun penulis ‘tabik spring’ kepada tenaga kerja TV3 yang berjaya menghasilkan sebuah promo menarik, yang boleh disifatkan satu pemikiran ‘di luar kotak’.

Ia cumalah promosi mengenai filem-filem Hindustan yang bakal ditayangkan di slot Panggung Sabtu dalam stesen TV mereka pada bulan Februari ini.

Yang menariknya, mereka menggunakan sebuah lagu popular sekitar 90-an nyanyian kumpulan Bumi Putra Rockers (BPR) berjudul Dari Sinar Mata untuk ‘menterjemahkan’ promo mereka itu.

Dengan menggunakan teknik suntingan, promo itu menunjukkan beberapa pelakon terkenal Hindustan seperti Datuk Shah Rukh Khan dan Raj Kapoor seolah-olah sedang menyanyikan lagu slow rock tersebut, lucu dan sungguh kreatif!

Di bawah ini penulis sertakan promo tersebut yang diambil dari laman Youtube, apa kata anda? – Oleh SYAHRIL A. KADIR (mynewshub.my)

 

VIDEO LUCU: Promo Kreatif Dari TV3…Shah Rukh Khan Nyanyi Lagu Bumi Putra Rockers!http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/02/kuch-kuch-hota-hai.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2012/02/kuch-kuch-hota-hai-150x150.jpg MyNewsHub
Iklan promo yang sering disiarkan di stesen televisyen tempatan selalunya agak membosankan, terlalu bersifat konvensional dan tidak kontemporari. Ini berbeza jika kita melihat stesen televisyen asing...tak payah pergi jauh, Indonesia pun dah cukup. Mereka cukup kreatif dalam menghasilkan promo sesebuah rancangan hinggakan penonton tak sabar untuk menyaksikan tayangan sesebuah program yang...
Iklan promo yang sering disiarkan di stesen televisyen tempatan selalunya agak membosankan, terlalu bersifat konvensional dan tidak kontemporari. Ini berbeza jika kita melihat stesen televisyen asing...tak payah pergi jauh, Indonesia pun dah cukup. Mereka cukup kreatif dalam menghasilkan promo sesebuah rancangan hinggakan penonton tak sabar untuk menyaksikan tayangan sesebuah program yang bakal ditayangkan. Namun penulis 'tabik spring' kepada tenaga kerja TV3 yang berjaya menghasilkan sebuah promo menarik, yang boleh disifatkan satu pemikiran 'di luar kotak'. Ia cumalah promosi mengenai filem-filem Hindustan yang bakal ditayangkan di slot Panggung Sabtu dalam stesen TV mereka pada bulan Februari ini. Yang menariknya, mereka menggunakan sebuah lagu popular sekitar 90-an nyanyian kumpulan Bumi Putra Rockers (BPR) berjudul Dari Sinar Mata untuk 'menterjemahkan' promo mereka itu. Dengan menggunakan teknik suntingan, promo itu menunjukkan beberapa pelakon terkenal Hindustan seperti Datuk Shah Rukh Khan dan Raj Kapoor seolah-olah sedang menyanyikan lagu slow rock tersebut, lucu dan sungguh kreatif! Di bawah ini penulis sertakan promo tersebut yang diambil dari laman Youtube, apa kata anda? - <strong>Oleh SYAHRIL A. KADIR (mynewshub.my)</strong>   <object width="420" height="315" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/e210L6f9keM?version=3&hl=en_US&rel=0" /><param name="allowfullscreen" value="true" /><embed width="420" height="315" type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/e210L6f9keM?version=3&hl=en_US&rel=0" allowFullScreen="true" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" /></object>

Iklan Teks:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
  • woh…

    mongoks.. iklan pun nak libat politik ke? apedaaa…

    Public CommentUsermongoks.. iklan pun nak libat politik ke? apedaaa...


MyNewsHubSatu Perubahan Dalam Sajian Berita Online2014